Kesehatan

Acne Symptoms & Treatments

Jika anti-rawatan adalah bermanfaat dalam sarcoidosis pasien dengan kehadiran P. jerawat di tisu dan darah, keperluan ketiga baris rawatan (sebagai contoh, infliximab) boleh dicegah. Baru dan secara klinis berkaitan mencari, dalam pendapat kami, adalah hakikat bahawa ini adalah pertama belajar untuk menunjukkan hubungan antara kehadiran P. jerawat dan klinis hasil pada pasien dengan sarcoidosis. Kita diperhatikan bahwa kehadiran P. jerawat di tisu dan darah berlaku lebih sering pada pasien dengan sebuah kronik tentu penyakit memerlukan kronik rawatan. Beberapa studi menunjukkan mitogenic sifat P. jerawat di imun yang berbeza sel-sel . Kami belajar tidak perlu membuktikan bahawa P. jerawat memainkan khusus etiological peranan di sarcoidosis. Bagaimanapun, dalam pendapat kami, keputusan mencadangkan bahawa sekurang-kurangnya satu potensi mitogenic peranan P. jerawat boleh menyumbang untuk patogenesis sarcoidosis penyakit.

JERAWAT memberi kesan antara 10-30% daripada pesakit dengan perut yang kronik dinding sakit. Pengurusan awal termasuk pendidikan dan mengelakkan daripada pencetus dikenali. Ia adalah sama berlatih untuk diri menyuntik steroid dengan bius lokal pada diagnostik suntikan untuk memanjangkan penghilang rasa sakit. Seperti saraf lain pantang keadaan, ini juga tidak sensitif untuk rawatan perubatan. Oleh itu, berulang-ulang suntikan dan operasi untuk melepaskan saraf benda yang sering dilakukan. Yang biasa andaian bahawa asal P. jerawat jangkitan di dermis pesakit kulit dan bahawa ia berpindah dari permukaan untuk mencemarkan tapak pembedahan .

ACNES

Jerawat adalah keadaan kulit biasa di mana anda kulit liang dihalang oleh rambut, air yang tinggi , bakteria, dan sel-sel kulit mati. Ini tersumbat menghasilkan bintik hitam, whiteheads, bintik-bintik dan lain-lain jenis jerawat. Dianggarkan 80% dari orang-orang yang berumur 11 hingga 30 mempunyai sekurang-kurangnya satu bentuk yang sederhana jerawat, dan kebanyakan orang dipengaruhi oleh itu di beberapa titik dalam hidup mereka. Diberikan penggunaan yang kerap antibiotik untuk rawatan jerawat, cadangan di jerawat rawatan bertujuan untuk membatasi risiko bakteria rintangan P. jerawat dan lain-lain bacteria60–62. Sebagai peraturan, penggunaan jangka panjang topikal antibiotik di monotherapies harus dihindari, kerana mereka boleh menyebabkan peningkatan dalam antibiotik tahan P. acnes63.

Dalam radang jerawat, komedo pecah, dan folikel bahan diedarkan di dermis daripada di permukaan kulit. Bergantung pada tahap kerosakan kepada comedone dinding, pelbagai jenis luka radang terbentuk, yang diklasifikasikan sebagai papules, bisul atau bintik-bintik. Gumpalan adalah yang paling teruk jenis luka jerawat dan parut boleh dikaitkan dengan apa-apa bentuk yang teruk radang jerawat. Jerawat bakteria mengeluarkan banyak protein, termasuk beberapa enzim pencernaan. Ini enzim yang terlibat dalam pencernaan air yang tinggi dan penyerapan lain nutrisi.

Topikal antibiotik, terutama sebagai kombinasi yang kukuh dengan benzyl peroksida atau berkesan, mungkin ditunjukkan untuk kebanyakannya papulopustular radang wajah jerawat. Tetap dos topikal kombinasi rawatan menawarkan manfaat lebih cepat permulaan tindakan dan mungkin had risiko bakteria rintangan yang berkaitan dengan antibiotik monoterapi. Jika menggunakan topikal antibiotik ditunjukkan,BPO atau topikal berkesan perlu ditambah untuk mengurangkan risiko bakteria resistance64, 65. Topikal antibiotik tidak sesuai untuk penyelenggaraan terapi jerawat; bukan, topikal retinoids pilihan, dan BPO ditambah jika perlu untuk bakteria effect60. Azelaic menghalang sintesis protein selular di aerobik dan anaerobik mikroorganisme seperti P. jerawat dan tidak mendorong bakteria resistance61. Baru-baru ini kemajuan yang telah menyumbang kepada kami pemahaman tentang peranan P. jerawat di jerawat.

Bagaimanapun, oral isotretinoins juga dikenal menyebabkan kesan sampingan yang teruk, termasuk meningkat serum trigliserida, akut, hepatotoxicity, klinis kemurungan, dan kelahiran kecacatan dalam wanita hamil. Ia terutamanya memberi kesan kepada remaja( 80%) pada usia pubertas, ketika perubahan hormon begin dan begitu juga mempengaruhi kedua-dua lelaki. Bagaimanapun, resolusi jerawat bermula apabila pesakit sampai dua puluhan mereka; jerawat berterusan dalam 54% wanita dewasa dan 40% lelaki dewasa .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button